O nama

Mediteranski plesni centar (MPC) utemeljen je 2010. godine na mjestu bivšeg društvenog doma Svetvinčenat te je zamišljen kao vrsta partnerstva između lokalne uprave (Općina Svetvinčenat) koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta; umjetničke organizacije Zagrebački plesni ansambl (ZPA) koja osigurava programski sadržaj.
MPC kao osnovne pojmove kroz koje obuhvaća svoje trenutno djelovanje koristi Rezidenciju, Edukaciju i Prezentaciju. Ovi pojmovi također su nazivi modula kroz koje MPC kreira svoje programe; organizaciju rezidencijalnih boravaka umjetnika te razvojnu podršku projekata, edukativne radionice za različite dobne skupine, amatere i profesionalce te produkciju projekata u suradnji s međunarodnim partnerima, umjetničkim organizacijama i sličnim rezidencijalnim centrima.

Vizija Mediteranskog plesnog centra u budućnosti je izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem, koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

 

Tim

Lokacija
Partneri

Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Read more